Hervé Niquet i Hrvatski barokni ansambl Barokni gala koncert

Barokni gala koncert

Izvedbe

Od 19. svibnja 2024.

Kupi ulaznice
Ned 19:30
19.05.
Kupi ulaznice

U nedjelju, 19. svibnja 2024. u HNK u Zagrebu održat će se gala koncert Hrvatskoga baroknog ansambla i operne prvakinje HNK-a u Zagrebu, sopranistice Ivane Lazar, pod vodstvom dirigenta Hervea Niqueta.

Na programu su:

Marc-Antoine CharpentierPremiere et deuxieme Marche pour les trompettes

André CampraSuita iz Le Carnaval de Venis

François Joseph Petit Bonaventure: Concerto a 9 s trubama i oboama 

Joseph Bodin de Boismortier: Suita iz Don Quichotte chez la Duchesse, Op. 97

Hrvatski barokni ansambl najznačajniji je hrvatski ansambl specijaliziran za povijesno obaviještenu interpretaciju glazbe baroknog razdoblja i bliskih epoha, na originalnim glazbalima i njihovim replikama. Ansambl je utemeljen 1999. godine i okuplja glazbenike mlađe generacije, zaljubljenike u iskonski zvuk i stilski osviještenu interpretaciju koja je u skladu s duhom i poetikom vremena u kojem je nastala. Ravnateljica ansambla renomirana je violinistica Laura Vadjon.

Hervé Niquet, orguljaš, pijanist, skladatelj, zborovođa i dirigent, posebno je priznat kao eminentan stručnjak za francuski repertoar od razdoblja baroka do Debussyja. Više od 15 godina ostvaruje redovne suradnje u Hrvatskoj, s orkestrom HNK-a u Zagrebu, kojim je dirigirao u raznim operama, kao i s Hrvatskim baroknim ansamblom u različitim projektima razmjene i usavršavanja u francuskom repertoaru, a posebice u obliku majstorskih tečajeva na Muzičkoj akademiji. Također je nekoliko puta nastupio u Hrvatskoj sa svojim ansamblom “Le Concert Spirituel” na festivalima u Varaždinu i Dubrovniku.