Novosti

Održan program <em>Ususret premijeri </em>

Održan program Ususret premijeri Opera — 15. veljače 2019.

Uoči premijerne izvedbe opere Trubadur Giuseppea Verdija u zagrebačkome Hrvatskom narodnom kazalištu, u nedjelju 17.veljače održao se već tradicionalni program  Ususret premijeri na kojoj su govorili intendantica HNK u Zagrebu Dubravka Vrgoč i ravnatelj Opere Marcello Mottadelli dok je program moderirao Branimir Pofuk.

Uzbuđenje pred premijeru je veliko jer riječ je o iznimnom naslovu u koji se usudila krenuti naša Opera. Trubadur je ono mjesto koje okuplja ne samo publiku nego i cijeli grad. Trudimo se biti ne manje zanimljivi od drugih kazališta i drugih Opera što ova izvedba i dokazuje, izjavila je na samom početku programa intendantica Dubravka Vrgoč.

Maestro i ravnatelj Opere Marcello Mottadelli nadovezao se kako cijeli ansambl i kreativni tim rade zaista naporno kako bi Trubadur zablistao onako kako publika i očekuje.
Predstava je dinamična i briljantna no neću govoriti previše kako ne bi pokvario doživljaj. Cijeli zbor, orkestar i svi solisti su fizički spremni. Iz moje perspektive radi se o briljantnoj režiji i sve je odlično postavljeno. Sretan sam što sam ovdje i što Zagreb ima taku divnu publiku, rekao je ravnatelj Mottadelli.

Program Ususret premijeri otvorio je Lucian Petrean izvedbom arije grofa Lune Il balen del suo sorriso, uslijedila je arija Manrica Di quella pira u izvedbi Francesca Anile a program je zaključen senzacionalnim duetom Leonore i grofa Lune iz 4.čina Udiste come albeggi u izvedbi Lane Kos i Luciana Petreana za koju su dobili ovacije publike.

U predstavi će nastupiti: Lucian Petrean / Ljubomir Puškarić, Lana Kos / Sonja Šarić / Adriana Iozzia (studijska uloga), Željka Martić / Josipa Bilić, Renzo Zulian / Francesco Anile, Dubravka Šeparović Mušović / Sofia Ameli Gojić, Luciano Batinić / Siniša Štork / Robert Palić (studijska uloga), Ivo Gamulin / Tvrtko Stipić / Damir Klačar, Antonio Brajković / Robert Palić, Mario Bokun / Damir Klačar, Dušan Gojić, Antun Brzak te zbor i orkestar Opere HNK u Zagrebu.

Premijera predstave Trubadur je 22. veljače, a izvedbe su 25. i  27. veljače te  2., 4. i 6. ožujka.

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.