Novosti

Svečanim koncertom i dodjelom nagrada za najbolja umjetnička ostvarenja završila je sezona 2021./22.

Svečanim koncertom i dodjelom nagrada za najbolja umjetnička ostvarenja završila je sezona 2021./22.Iz kazališta — 03. srpnja 2022.

Svečanim koncertom pod ravnanjem maestra Josipa Šege i dodjelom nagrada za najbolja umjetnička ostvarenja u Drami, Baletu i Operi, završila je kazališna sezona 2021./22. 

Nagradu Mila Dimitrijević, za najbolja ostvarenja u Drami dobili su Olga Pakalović i Igor Kovač, oboje za uloge u drami Tene Štivičić 64 u režiji Arije Rizvić. O tim je nagradama odlučio žiri u sastavu: Leo Rafolt, Nina Ožegović i Bojana Radović.

O najboljim kreacijama u Baletu odlučivao je žiri u sastavu: Ljiljana Gvozdenović, Božica Lisak i Maja Đurinović. Nagrada Ana Roje pripala je Ivi Vitić Gameiro za ulogu Giselle u baletu Giselle, Adolphea Adama, u koreografiji i režiji Josea Carlosa Martineza te za ulogu Emme Bovary u baletu Gospođa Bovary u koreografiji i režiji Valentine Turcu.
Nagradu Oskar Harmoš dobio je Guilherme Gameiro Alves za ulogu Grofa Albrechta u baletu Giselle Adolphea Adama u koreografiji i režiji Jose Carlosa Martineza i za ulogu Leona Dupuisa u baletu Gospođa Bovary u koreografiji i režiji Valentine Turcu prema romanu Gustavea Flauberta.

Laureti nagrada Marijana Radev i Vladimir Ruždjak u Operi su Kristina Kolar za naslovnu ulogu u Tosci Giacoma Puccinija te Giorgio Surian za lik baruna Scarpie također u Tosci. O nagradama jednoglasno je odlučio ocjenjivački sud u sastavu: Zrinka Matić, Jagoda Martinčević i Dražen Siriščević. 

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.