Novosti

Premijera predstave <em> I am Europe </em> u Strasbourgu

Premijera predstave I am Europe u StrasbourguDrama — 21. siječnja 2019.

Premijera predstave I am Europe, nastale u koprodukciji Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu s kazalištima Théâtre National de Strasbourg, Odéon – Théâtre Comédie de Genève, Thalia Theater – Hamburg, Noord NederlandsT oneel (NNT) – Groningen, Théâtre de Liège et DC&J Créations, Dramaten – Stockholm i Emilia Romagna Teatro Fondazione, održana je 15. siječnja u Strasbourgu.

Redatelj i autor teksta Falk Richter progovara o današnjem poimanju obitelji, nacionalnog identiteta i podrijetla. Kako bi zorno prikazao današnju Europu, okuplja umjetnike iz nekoliko europskih zemalja koji na sceni govore francuskim, hrvatskim, portugalskim, nizozemskim, arapskim i engleskim jezikom. Richter i njegov autorski tim donose osobne priče izvođača: Lane Barić, Charline Ben Larbi, Gabriela Da Coste, Mehdija Djaadija, Khadija El Kharraz Alamija, Douglasa Grauwelsa, Pierstena Leiroma i Tatjane Pessoa. U kakvim su obiteljima odgajani, kakvo je njihovo viđenje koncepta obitelji, kako sebe vide u Europi koju preplavljuju diskursi mržnje i demagogije te kako zamišljaju da ćemo zajedno živjeti u budućnosti, pitanja su kojima se bavi predstava.

Nakon premijere u Strasbourgu, predstava će imati premijere u Hamburgu, Bologni, Stockholmu, Sarrbrucku, Lisabonu, Groningenu, Weimaru, Parizu, Ženevi, Liegeu, Luxemburgu te u Zagrebu u siječnju 2020. Koreograf je Nir de Volff, dramaturg Nils Haarmann, a autorica scenografije i kostimografije Katrin Hoffmann.

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.