Novosti

Praizvedena predstava <em> Sorry </em> kao dio <em> Prospero </em> projekta

Praizvedena predstava Sorry kao dio Prospero projektaIz kazališta — 16. lipnja 2022.

Praizveden je autorski projekt Bobe Jelčića Sorry kao dio projekta Prošireno kazalište unutar mreže kazališta okupljenih u Prospero projektu. Dugotrajnim aplauzom nagrađena predstava, u gledalištu je okupila i ravnatelje europskih kazališta uključenih u projekt Prospero.

Inspirirani stilom ranih američkih sapunica krenuli smo u istraživanje malog konzervativnog gradića u kojemu svi o svima znaju sve i gdje se živi ispravnim životom. Upravo takvim životom živi i moj lik. Ona je samohrana  majka skrivena iza lijepe odjeće, lijepih manira te niza pravila ponašanja prema kojima živi. Svime time naoko održava privid dostojanstvenosti i stabilnosti a zapravo skriva bolnu tajnu koja je odredila njezin život. U strahu da njena kćer ne napravi istu grešku i vjerujući da čini najbolje za nju gura ju upravo u istu sudbinu kakvu je i sama prošla, rekla je Jadranka Đokić o svojoj ulozi, uz koju glume Alma Prica, Ivan Colarić, Lana Meniga, Melody Martišković, Marko Makovčić, Luka Knez, Lara Nekić, Vid Ćosić, Marin Stević i Andrej Drenski.

Ponosna sam što smo uspjeli i kroz projekt Prospero u proteklih nekoliko godina čvrsto pozicionirati zagrebački HNK u europskom kontekstu i to kao partnera prestižnih teatara, naglasila je Dubravka Vrgoč. 

Projekt Sorry osmišljen je kao kazališni proces u kojemu će istraživanje biti radikalno usredotočeno na društvena pitanja i emocije temeljene na svakodnevnim borbama ljudi pronalazeći gotovo klasičnu veličinu u najmanjem mogućem nizu događaja.

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.