Novosti

Nominacije za nagradu <em> Zlatni studio</em>

Nominacije za nagradu Zlatni studioOpera — 12. prosinca 2018.

Studio, najveći hrvatski televizijski tjednik, ponovno dodjeljuje Zlatni Studio - nagradu za televiziju, film, radio, kazalište i glazbu. Za Zlatni Studio konkuriraju najbolja ostvarenja i osobe po kategorijama za djela ostvarena u razdoblju od 1. prosinca 2017. do 1. prosinca 2018. godine.

Žiri, sastavljen od televizijskih, filmskih, radijskih, kazališnih i glazbenih profesionalaca, nominirao je do pet najboljih ostvarenja ili osoba u svakoj od ukupno 20 kategorija, držeći se pri svom odabiru kriterija kvalitete, originalnosti, rezultata, ali i popularnosti kod publike.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu nominirano je:

- u kategoriji za najbolju kazališnu predstavu nominirana je predstava Peer Gynt H. Ibsena u režiji Erika Ulfsbyja;

- u kategoriji najbolja kazališna glumica nominirane su Alma Prica za ulogu Ljevač pucadi u predstavi Peer Gynt H. Ibsena u režiji Erika Ulfsbyja i Nina Violić za ulogu Milene u predstavi Ciganin, ali najljepši Kristiana Novaka u režiji Ivice Buljana;

- u kategoriji najbolji kazališni glumac nominiran je Milan Pleština za ulogu Velikog tate u predstavi Mačka na vrućem limenom krovu T. Williamsa u režiji Paola Magellija.

O dobitnicima nagrada odlučuje isključivo publika koja može glasovati na web stranici Jutarnji.hr ili putem kupona u tjedniku Studio.

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.