Novosti

Nina Violić i Milan Pleština dobitnici <em>Zlatnoga studija</em>

Nina Violić i Milan Pleština dobitnici Zlatnoga studijaDrama — 03. veljače 2019.

Nina Violić proglašena je kazališnom glumicom godine za ulogu Milene u predstavi Ciganin, ali najljepši Kristiana Novaka u režiji Ivice Buljana, a Milan Pleština kazališnim glumcem godine za ulogu Velikog tate u predstavi Mačka na vrućem limenom krovu Tennesseeja Williamsa u režiji Paola Magellija.  

Nagrade Zlatni studio za televiziju, film, radio, kazalište i glazbu dodjeljuju žiri i čitatelji Jutarnjega lista pod krilaticom Najbolji biraju najbolje. Nagrade se dodjeljuju u dvadeset kategorija  na temelju kvalitete, originalnosti, rezultata i popularnosti kod publike.  

Mi predstave radimo za publiku, a ne za kritiku ili sami za sebe. Isključimo elitizam i prepoznajmo da je to, ta naša publika i način na koji gledaju predstave, pravi smisao kazališta, naglasila je Nina Violić.

Milan Pleština rekao je: Slatko je bilo dobiti ovu nagradu jer njih nikad dosta. No, vrlo brzo padnu u zaborav i mislim da je to zapravo dobro. U ulozi za koju sam nagrađen najizazovnije mi je bilo to što sam morao spojiti nespojivo, zaključio je Pleština.

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.