Novosti

Krenula prodaja ulaznica za predstavu<em>Orašar</em>

Krenula prodaja ulaznica za predstavuOrašarBalet — 05. studenoga 2018.

Jedna od najatraktivnijih baletnih predstava Hrvatskoga narodnog kazališta, popularni Orašar, P. I. Čajkovskog u koreografiji Dereka Deana puštena je u prodaju u ponedjeljak, 5. studenoga u 10 sati. Ulaznice za petnaest izvedbi ove predstave su dostupne na blagajni kazališta i putem on line prodaje.

Jednu od izvedbi predstave Orašar, 13. prosinca, Hrvatsko narodno kazalište izvest će za socijalno najugroženije građane grada Zagreba.

“Kao predstava koja se izvodi za Božić po cijelom svijetu, a s kojom odrastaju i mnogobrojne generacije publike uživajući ne samo u sjajnim baletnim kreacijama, već i u poruci koja se možda i ponajbolje razumije u božićno vrijeme Orašar je zasigurno zaštitni znak i našeg kazališta. Svjesni ekonomske situaciju u kojoj živimo i nemogućnosti jednog dijela naše populacije da uživa u umjetničkim izvedbama našeg kazališta, odlučili smo kao božićni poklon jednu izvedbu Orašara pokloniti onima koji nisu u mogućnosti kupiti kartu i doći u naše kazalište. Vjerujemo da će naš Orašar i njima uljepšati božićne blagdane”, ističe Dubravka Vrgoč, intendantica zagrebačkoga Hrvatskoga narodnog kazališta.

 Predstavu Orašar 13. prosinca HNK u Zagrebu će realizirati u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Orašar će se izvoditi 29. i 30. studenoga, 4., 11., 15., 18., 20., 24., 27., 28., 29., 31. prosinca i 3., 4. i 5. siječnja.

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.