Novosti

Jadranka Đokić dobitnica je <em>Nagrade hrvatskog glumišta</em> za najbolje žensko glumačko ostvarenje

Jadranka Đokić dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta za najbolje žensko glumačko ostvarenjeIz kazališta — 25. studenoga 2020.

Prvakinja Drame Jadranka Đokić ovogodišnja je dobitnica Nagrade hrvatskog glumišta za najbolje žensko glumačko ostvarenje za ulogu Nastasje Filipovne Baraškove u predstavi Idiot u režiji Vasilija Senjina.

Mogu biti samo zahvalna na ovoj nagradi koju želim podijeliti s cijelim ansamblom jer bez njih nema Nastasje Filipovne. Hvala redatelju Vasiliju Senjinu, Doris Kristić na lijepim kostimima, Ivici Buljanu i Dubravki Vrgoč na ovom naslovu te publici što nas podržava i prati. Pazite jedni druge i čuvajte zdrav razum, rekla je Jadrana Đokić nakon proglašenja. 

Za kostime u istoj predstavi nagradu za najbolju kostimografiju u drami, opereti/mjuziklu i plesu dobila je Doris Kristić.

Dodjela 28. nagrada Hrvatskoga društva dramskih umjetnika (HDDU), zbog pandemijskih okolnosti i epidemioloških mjera ove je godine umjesto u Hrvatskom narodnom kazalištu upriličena u studiju Hrvatske radiotelevizije uz izravan prijenos.

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.