Novosti

<em>Valceri, polke i druge špelancije</em>: novogodišnji koncert Tamburaškog orkestra HRT-a

Valceri, polke i druge špelancije: novogodišnji koncert Tamburaškog orkestra HRT-aIz kazališta — 20. prosinca 2018.

Tradicionalni novogodišnji koncert Tamburaškog orkestra HRT-a već se šesnaestu godinu održava pod prepoznatljivim nazivom Valceri, polke i druge špelancije. Zahvaljujući suradnji Hrvatske radiotelevizije, Turističke zajednice grada Zagreba i Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, u utorak, 1. siječnja u 19 sati, Orkestar pod ravnanjem šefa dirigenta Siniše Leopolda, pozdravit će 2019. godinu nastupom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, izborom starih i novih, hrvatskih i inozemnih, prigodnih i svevremenskih skladbi u originalnim aranžmanima za tamburaški orkestar.

Malo pomalo, Tamburaški orkestar HRT-a približava se osmom desetljeću neprekinutoga postojanja, a novogodišnji koncerti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu itekako imaju važnu ulogu u djelovanju ovoga ansambla. Ne odričemo se starih majstora koji su pri kraju 19. i početkom 20. stoljeća skladali svoja djela za tamburaške ansamble. Dapače, njihovi valceri, polke i druge glazbotvorije nam služe kao potka na koju nadograđujemo recentne glazbene uratke koje uz orkestar izvode provjereni vokalni i instrumentalni solisti i ansambli, a mladima su naša vrata uvijek širom otvorena, najavio je maestro Leopold.

Tamburaškom orkestru HRT-a i maestru Siniši Leopoldu na pozornici će se i ovaj put pridružiti brojni gosti uz koje je dobar provod osiguran: saksofonist Krešimir Kottek, pjevači Stanko Šarić i Stjepan Lach, plesačica Andrea Hršak, duo Hojsak & Novosel, Vice Zirdum na bisernici, sopranistica Valentina Fijačko Kobić, te sastavi Meštrović & Expresto i 4 Tenora.

Voditeljica programa je Ljiljana Vinković.

Koncert se može pratiti i u izravnom prijenosu na Drugom programu Hrvatskoga radija i Radija Sljeme, a snimka će se emitirati istoga dana u 21.30 na Drugom programu Hrvatske televizije.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta (HNK).

Plaćanje je moguće isključivo gotovinom po cijeni od 80 kn (balkon od I-V reda, lože balkon, 5. mjesta u ložama sa strane 1-6 lože); 100 kn (parket VII do XIV reda, lože sa strane mezanin i I kat 1-6); 120 kn (parket I do VI red ) i 140 kn (centralne lože mezanin i I kat 7-11 ).

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.