Novosti

Dr.sc. Iva Hraste Sočo stupila je na dužnost intendantice Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu

Dr.sc. Iva Hraste Sočo stupila je na dužnost intendantice Hrvatskoga narodnog kazališta u ZagrebuIz kazališta — 01. rujna 2022.

Dr.sc. Iva Hraste Sočo s današnjim danom 1. rujna 2022. godine službeno je stupila na dužnost intendantice Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

Na početku svojega mandata, želim istaknuti kako mi je čast što sam dobila priliku obnašati dužnost intendantice najvećega hrvatskog nacionalnog kazališta. Biti na čelu ove jedinstvene kazališne ustanove jest privilegij, ali i obaveza, kako prema kazališnim djelatnicima tako i prema kazališnoj publici. Već 162 godine Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu predstavlja ne samo središnje mjesto hrvatskoga glumišta, nego i hrvatske kulture uopće, izvršavajući svoju dugovječnu misiju kao žarište kazališnih događanja. Sigurna sam da naši izuzetni ansambli i njihovi budući umjetnički uspjesi predstavljaju zalog svijetle sutrašnjice našega kazališta, a omogućavanje pozitivnoga radnog okruženja rezultirat će izvrsnim i dugovječnim predstavama koje će biti na ponos svih nas.
Našu vjernu, ali i novu publiku s veseljem pozivam neka nam se pridruže u našemu kazalištu kako bismo mogli osjetiti zajedništvo umjetničkoga doživljaja, rekla je intendantica HNK u Zagrebu Iva Hraste Sočo na samom početku mandata.

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.