Novosti

Baletni umjetnici zagrebačkog HNK nastupaju na gala predstavi Vladimira Malakhova

Baletni umjetnici zagrebačkog HNK nastupaju na gala predstavi Vladimira MalakhovaBalet — 23. studenoga 2018.

Poznati baletni par, Iva Vitić Gameiro i Guilherme Gameiro Alves, prvaci Baleta Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, sudjeluju u baletnoj gala večeri Vladimir Malakhov and world ballet stars / Vladimir Malakhov i svjetske baletne zvijezde, koja će se prikazivati u  nekoliko ukrajinskih gradova od 22. do 29. studenoga 2018.

Baletna legenda, ukrajinski baletni plesač i koreograf Vladimir Malakhov okupio je u mjesecu studenome baletne virtuoze iz cijelog svijeta  u velikome baletnom koncertu koji će biti prikazan na nekoliko najznačajnijih ukrajinskih pozornica u Odesi, Kyjevu, Ljvivu, Harkivu, Dnjipru. Sudjeluju zvijezde berlinskoga Državnog baleta Ksenija Ovsjanik i Dinu Tamazlaru, prvaci Baleta HNK u Zagrebu  Guilherme Gameiro Alves i Iva Vitić Gameiro, prvaci Baleta pariške Opere Laetitia Pujol i Alessio Carbone te ukrajinske baletne zvijezde Elena Filpjeva i  Nikita Sukhorukov. Oni će pokazati jedinstven program klasičnoga baleta i modernoga plesa, a publika će moći uživati u  vještini legendarnih umjetnika na čelu s najboljim plesačem dvadesetog stoljeća, koji će nastupiti  s japanskom balerinom i koreografkinjom Amy Hariama u originalnoj baletnoj minijaturi Umirućeg labuda na glazbu Camillea Saint-Saëns.

Vladimir Malakhov ukrajinski je baletni umjetnik, s titulom najboljeg plesača dvadesetog stoljeća, koji je umjetničku karijeru započeo u Moskvi, a  nastavio na najvažnijim  pozornicama New Yorka, Berlina, Beča, Stuttgarta, Tokija.  On redovito surađuje i koreografira predstave za studente Kijevske baletne škole, dok je sa zagrebačkim baletnim ansamblom 2017. koreografirao Labuđe jezero P. I. Čajkovskoga.

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.