Novosti

Autorski projekt Bobe Jelčića prema Čehovu <em> Tri sestre</em>

Autorski projekt Bobe Jelčića prema Čehovu Tri sestreDrama — 10. svibnja 2019.

Novi autorski projekt redatelja Bobe Jelčića Tri sestre kazališni je laboratorij koji istražuje mjesto nacionalnog kazališta u kontekstu 21. stoljeća.
Osim izmicanja iz zadanih okvira, polazišna točka iz koje kreće redateljsko i glumačko istraživanje nije samo sudbina Čehovljevih junakinja i junaka, već i svih nas.

U proces nastajanja ovaj kazališni laboratorij želi uključiti i publiku koja zajedno s redateljem, glumcima i dramaturgom sudjeluje u stvaranju predstave. Na taj način publika će imati priliku sudjelovati u do sada ekskluzivnom i zatvorenom kazališnom procesu tražeći odgovore na brojna pitanja te preispitivanjem i brisanjem granica kazališne umjetnosti istraživati kontekst nacionalnog kazališta izmicanjem iz zadanih okvira kazališne kuće. Stoga se ovaj projekt seli u prostorije Ansambla LADO u Zagrebu a sva zainteresirana publika moći će prisustvovati probi predstave i pridonijeti svojim razmišljanjima stvaranju iste.

Probe su otvorene za sve zainteresirane građane: u ponedjeljak (13.svibnja) srijedu (15.svibnja) i petak (17.svibnja) u prostorijama Ansambla LADO od 15.30 sati.

Neka od pitanja koja redatelj i umjetnici predstave žele postaviti publici su:
Što danas znači kad netko neprestano priča da bi trebao raditi?
Što je danas život u provinciji?
Što je danas odlazak u grad?
Što je danas život bez mobitela?
Koliko su motivi Čehovljevih likova bliski čovjeku današnjice i vremenu u kojem živimo?

U ovom inovativnom projektu sudjeluju glumici Drame HNK u Zagrebu: Nina Violić, Jadranka Đokić, Daria Lorenci Flatz, Krešimir Mikić, Siniša Popović, Dušan Gojić i Ivan Colarić te mladi glumci s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu Ugo Korani, Iva Jerković i Marin Klišmanić.

Prezentacija dosadašnjeg rada na projektu Tri sestre čija nas premijera očekuje u listopadu, održat će se u prostorijama Ansambla LADO, 25. i 27. svibnja a izvedbe u lipnju bit će 1., 12. i 13. u mjesecu.

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.