Iz Kazališta

Zagrebački HNK uključen u projekt ”Europski kazališni laboratorij: Drama goes digital”

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu sudjeluje u projektu Europski kazališni laboratorij: Drama goes digital, što je prva europska radionica ideja posvećena istraživanju kazališta budućnosti

Europski kazališni laboratorij posvećen je istraživanju mogućnosti digitalne strategije za kazalište, kroz pionirsku kombinaciju radionica, konferencija i kazališnih predstava diljem Europe. Projekt je osmislila međunarodna skupina umjetnika, znanstvenika i akademika s podruščja kazališne umjetnosti i istraživačkih institucija u sklopu Europske kazališne konvencije. Kroz razdoblje od dvije godine, od listopada 2016. do rujna 2018. Europski kazališni laboratorij nudi niz projektnih aktivnosti koje će maksimalno utjecati na široko ciljanu publiku, proširiti pristup kazalištu, obogatiti lingvističku i kulturnu raznolikost te ponuditi dinamičnost kazališta i digitalnih inovacija novim gledateljima.

Kroz suradnju diljem Europe, Europski kazališni laboratorij nudi niz otvorenih laboratorija (OpenLabs) koji istražuju učinke digitalizacije na estetiku, sudjelovanje publike i komunikaciju. Pod vodstvom uglednoga savjetodavnog odbora koji čine stručnjaci s područja umjetnosti i tehnologije, sedam europskih državnih kazališta surađuje na tri kreativna projekta koji će biti prikazani na Festivalu u Oslu u lipnju 2018.

Više informacija na:

Facebook
Twitter