Balet

Uspješan završetak ovosezonskog projekta “Balet u školama”

Poslije uspješnog pilot – projekta Opera u školama,u petak, 30. lipnja u 19 sati održan je i drugi okrugli stol u povodu novog projekta Balet u školama u kojemu je sudjelovalo 6 osnovnih škola i jedna gimnazija (XVI. gimnazija, OŠ Dugave, OŠ Montessori, OŠ Novo Čiče, OŠ Gornje Vrapče, OŠ Savski Gaj i OŠ Lovre pl. Matačič). U sadržajnom i produktivnom razgovoru sudjelovali su predstavnici škola, intendantica HNK u Zagrebu Dubravka Vrgoč te ravnatelj Baleta Leonard Jakovina.
Projekt Balet u školama i učenici  i profesori ocijenili su kao vrlo pozitivno i ugodno iskustvo, što se vidjelo i kroz ankete koje su ispunjavali učenici navodeći kako žele sudjelovati u više takvih edukativnih projekata te češće posjećivati naše nacionalno kazalište.Tijekom svibnja djeca su bila uključena u proces stvaranja baletne premijere Gospoda Glembajevi  te su bili prisutni na radnim, kostimiranim i generalnim probama, čime su aktivno sudjelovali u stvaranju jedne baletne predstave.
Projekt je realiziran uz veliku pomoć profesora koji su se angažirali u pripremi i dovođenju učenika u kazalište i nadamo se  nastavku te dobre suradnje i u novoj sezoni. Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu trudit će se i dalje kontinuirano osmišljavati i nuditi slične programe našim mladim posjetiteljima, na obostrano zadovoljstvo.