Balet

Sberbank ponosni sponzor Baleta Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu

Predsjednik Uprave Sberbank Hrvatske Mario Henjak čestitao je baletnom ansamblu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu na uspješnoj izvedbi popularnog baleta Ana Karenjina, u koreografiji Lea Mujića održanoj u Sankt Peterburgu. Naime, hrvatski baletni umjetnici 7. svibnja 2017. prvi su put nastupili u slavnom Aleksandrinskom teatru, uz ovacije ruske publike.

Iz Sberbank d.d. koja je ponosan sponzor Baleta Hrvatskoga narodnog kazališta u sezoni 2016./2017. godine, ističu kako podupiru ovakve projekte, koji su od velika značaja za dvije zemlje i njihovu kulturu.

Prepoznali smo važnost međusobnog upoznavanja i razumijevanja kroz našu kulturu, kroz vrhunske umjetnike koji dobijaju nova iskustva i sklapaju nova prijateljstva. Nastavkom ove uspješne hrvatsko-ruske kulturne suradnje, s jedne strane omogućuje se promocija hrvatske kulture i umjetnosti ruskoj publici, a s druge strane hrvatskoj se publici pruža mogućnost uživanja u svjetski poznatim izvedbama ruskog baletnog ansambla – naglasio je predsjednik Uprave Sberbank Hrvatska Mario Henjak te dodao kako sudjelovanjem u ovakim projektima Banka kao sponzor potvrđuje svoju društvenu odgovornost te izravno sudjeluje u promicanju hrvatske kulture i umjetnosti u zemlji i svijetu.

Hrvatski i ruski baletni umjetnici kroz zajednička gostovanja imaju priliku uspostaviti pravi umjetnički dijalog i tako jedni drugima približiti i predstaviti svoju kulturu i umijeća svojih baletnih te otvoriti prostor za daljnju uspješnu suradnju vrhunskih umjetnika.

Suradnja hrvatskog i ruskog baleta nastavlja se već idući mjesec, 5. i 6. lipnja, kada će se u zagrebačkome HNK biti izvedena dva gala koncerta. Gledatelji će moći vidjeti dijelove iz slavnih ruskih baleta, opera i mjuzikla, umjetnike koji su primili mnogobrojne ruske i svjetske nagrade, solista i prvaka ruske glazbene i plesne scene.