Opera

Peter Lund

Vještica Hillary ide u operu

Kazalište zaigra čovjeka, a igra je božanstvena aktivnost našega duha. Opera pjeva priče o ljubavi, a ljubav je spontana igra u kojoj slobodna volja postiže svoj intuitivni minimum. Imajući ljubav kao zakon, imamo maštu kao vođu.
Ovako u najavi premijere male operne predstave namijenjene najmlađima piše redatelj Lemo, oslikavajući operu kao glazbu koja dolazi iz dalekih kutaka svemira, kako bi ispičala svoje čarobne priče. Jednostavan i zabavan sadržaj, divna glazba, upoznavanje novog sadržaja na način zanimljiv i prihvatljiv djeci, učinio je predstavu Vještica Hillary ide u operu . iznimno popularnom, osobito kod najmlađe publike. Troje izvođača uživljenom igrom i pjevanjem u raskošnomu prostoru kazališnoga foyera, gdje se predstava izvodi, donose veselu priču o vještici koja se zaljubi u operu, posve uvjerena kako na svijetu ne postoji veća čarolija od opere. Predstava vrlo jednostavnim kazališnim sredstvima uspijevaju dočarati raskošan svijet opere i jedina je operna predstava repertoara namijenjena upravo najmlađima, onima koji će tek postati ljubitelji opere. Nakon sedam sezona prikazivanja i više od devedeset izvedbi u kazalištu i na gostovanjima, predstava Vještica Hillary ide u operu. Petera Lunda i sljedeće sezone spremno će dočekati svoje najmlađe gledatelje.

Predstava je proglašena najboljom na 11.naj, naj, naj festivalu, a Dora Lipovčan za ulogu Vještice Hillary dobila je nagradu kao najbolja glumica na istom festivalu iste godine.

Redatelj: Ivan Leo Lemo
Scenografkinja: Vesna Režić
Kostimografkinja: Mirjana Zagorec
Skladatelj: Zvonimir Dusper
Oblikovatelj videa i svjetla: Deni Šesnić
Korepetitori: Simon Dešpalj, Silvana Čuljak
Prijevod teksta: Helena Lucić
Inspicijentica: Aleksandra Ćorluka

Premijera 26. rujna 2010.
Trajanje predstave cca 45min.
Broj stanki -

Galerija

Ansambl predstave

Izvedba 11. ožujka

Hillary: Dora Lipovčan
Maria Bellacanta: Gorana Biondić Ruško
Vili, crni mačak: Kristijan Potočki.