Drama

Bobo Jelčić

Na kraju tjedna

Predstava Na kraju tjedna u žarište stavlja srednju klasu kao predstavnika propulzivnih vrijednosti i društveno-gospodarskoga napretka, što otvara pitanja povezanosti privatnih i javnih impulsa, odnosno pitanja o stabilnosti temelja našega građanskog društva.Raspadom ideologija na ovim prostorima nastala je velika društvena pomutnja – starih načela više nema, a nova još nisu uspostavljena. Praznina se ispunjava neostvarenim željama i naučenim mehanizmima življenja, ali negdje ispod svega ostaju tjeskoba, bijes i strah.

Za Bobu Jelčića karakterističan je osobit način rada s glumcima, koji zajedničkim radom na razvijanju postavljenih tema, postaju i suautori njegovih predstava. Improvizacijama na zadani problem traži se posredna ili neposredna veza s izvođačima, a tako i s publikom koja u njima prepoznaje ljude iz svoje svakodnevice, sebi bliske i razumljive. To se ne događa bez emocija i humora koji su sastavni dio Jelčićeva kazališta, čiji rad odlikuju fokusiranost na detalje i dramaturški krupni planovi koji grade totale predstave, uvijek odražavajući neki trenutak pojedinca, a time i društva.

Vječno zapitan nad čudom svakodnevice i uobičajenim sitnicama, Jelčić stvara sadržaje s kojim se lako povezati i suosjećati s njima kao da su vlastiti, dok njegov kazališni čin, nenametljive, pritajene poetike transcendentira do univerzalnih pitanja i bolnih mjesta na tijelu našega zajedništva.

— Još jedna teatarska magija velikog redatelja. —

Večernji list, studeni 2015.

— Dobre stvari dolaze u malim količinama: ženska ljepota, parfemi, a bome i predstava Bobe Jelčića Na kraju tjedna. —

Jutarnji list, studeni 2015.

Redatelj: Bobo Jelčić
Scenograf: Bobo Jelčić
Koscenograf: Miljenko Sekulić
Kostimografkinja: Milica Kostanić
Asistent redatelja: Tomislav Šoban

 

 

Trajanje predstave sat i 15 minuta

Povezano


Galerija

Ansambl predstave

Livio Badurina
Ana Begić Tahiri
Jadranka Đokić
Goran Grgić
Ivan Jončić
Damir Markovina
Vanja Matujec
Bojan Navojec

Pokrovitelji

prospero Predstava je dio projekta Prospero