Hollywood & Broadway, Marco Pierobon i orkestar Opere HNK u Zagrebu

Završetak jedne vrlo uspješne kazališne sezone bit će obilježen 30. lipnja u 20 sati uz jedan vrlo zanimljiv koncert pod nazivom Hollywood & Broadway, Marco Pierobon i orkestar Opere HNK u Zagrebu   te svečanu dodjelu godišnjih nagrada Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu za najbolja umjetnička ostvarenja u protekloj sezoni;

Nagrade Mila Dimitrijević, za najbolje ostvarenja u dramskim predstavama;

Nagrade Vladimir Ruždjak / Marijana Radev, za najbolja  ostvarenja u opernim predstavama;

Nagrade Oskar Harmoš/ Ana Roje, za najbolja ostvarenja u baletnim predstavama;

Program koncerta:

1. Leonard Bernstein: Suita iz West Side Story za orkestar i Jazz Drum Set, aranžman: Marco Pierobon

2. George Gershwin: Ambulatory Suite za orkestar i Jazz Drum Set – 1) Walking with the dog, 2) March of the Swiss Soldiers, 3) Fidgety Feet, aranžman: Marco Pierobon

3. George Gershwin: Three Preludes za orkestar i Jazz Drum Set, aranžman: Marco Pierobon
G. Gershwin: Porgy&Bess – arija Bess “Summertime“, Adela Golac Rilović, sopran i orkestar

4. John Kander: Glazba iz mjuzikla “Chicago” za solo trubu, orkestar i Jazz Drum Set,
aranžman: Marco Pierobon

5. John Williams: Tema iz filma “Schindlerova lista“ za solo trubu i orkestar, aranžman: Marco Pierobon
B. May: ‘Who wants to live forever’ iz filma ‘Highlander’,  Adela Golac Rilović, sopran i orkestar

6. Robert Plant / Jimmy Page: A Led Zeppelin Classical Tribute za solo trubu, orkestar i Jazz
Drum Set

Marco Pierobon
Prvonagrađen na međunarodnim natjecanjima u njemačkome Passau i talijanskim gradovima Imperia i Aqui Terme, Marco Pierobon je bio prva truba orkestra Maggio Musicale Fiorentino, pod vodstvom Zubina Mehte i Akademije S. Cecilia, pod vodstvom Antonia Pappana te je surađivao sa Simfonijskim orkestrom Chicaga pod ravnanjem Daniela Barenboima i Filharmonijskim orkestrom milanske Scale.

Kao solist je nastupao s orkestrima: Maggio Musicale Fiorentino, English Chamber Orchestra, Wiener Kammerkonzert, China Youth Orchestra, I virtuosi del Teatro alla Scala, Max-Plank-Philarmonie iz Műnchena, Junge Philarmonie iz Salzburga, Orchestra Filarmonica Marchigiana iz Ancone, orkestarom iz argentinskih Mar del Plata i Tucuman  te orkestrima iz Mantove, Bolzana, Vicenze, Sanrema, s kojima je gostovao u Japanu, Rusiji, Argentini, Kini, Europi i SAD-u pod ravnanjem dirigenata poput Zubina Mehte, Isaaca Karabtchevskyja, Etiennea Siebensa, Friedricha Heidera, Güntera Neuholda, Ralfa Gothonija.

Mnogi suvremeni značajni skladatelji, poput Giancarla  Aquilantija, Angela Sormanija, Giuseppea Bonafinea ili Michelea Manganija posvetili su svoje skladbe Marcu Pierobonu.

Sa orkestrom Stanford Wind Ensemble 2014. godine u SAD-u je praizveo Koncert za trubu i puhački orkestar Giancarla Aquilantija te iste godine debitirao kao dirigent, surađujući sa Simfonijskim orkestrom iz Sanrema i Orkestrom Haydn iz Bolzana i dr. Voditelj je majstorskih radionica  u SAD-u, Argentini, Rusiji, Kini, Kanadi, Velikoj Britaniji, Grčkoj, Njemačkoj, Austriji te na raznim festivalima i talijanskim akademijama.

Snimao je za Sony i EMI s orkestrom rimske Akademije S. Cecilie pod ravnanjem Antonia Pappana.

S kvintetom Gomalan Brass, za koji piše i aranžmane, nastupa po cijelom svijetu te ostvario četiri diskografska izdanja i dva DVD-a za Summit Records i Naxos.

Marco Pierobon  izdao je četiri solistička diskografska izdanja i jedan didaktički DVD o limenim insturmentima:

Solo, 2011. – Marche Wind Orchestra, dir. Michele Mangani

Nano Nano,  2013. – New Project Funk Orchestra

The Golden Trumpet, 2015. – Giovani Fiati Umbri, dir. Filippo Salemmi

Made in Italy, 2015. – Insubria Wind Orchestra, dir. Angelo Sormani

Od 2007. godine redoviti je profesor trube na Konzervatoriju u Bolzanu.

Živi u okolici Parme sa suprugom Francescom, violinisticom i profesoricom glazbe, njihovo dvoje djece Biagiom i Ameliom te dva psa – Otellom i Violettom.

Adela Golac Rilović diplomirala je solo pjevanje u klasi prof. Snježane Bujanović Stanislav na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje je i magistrirala u klasi prof. Dunje Vejzović. Pohađala je satove pjevanja i sudjelovala na seminarima poznatih svjetskih pedagoga, poput Mirelle Freni, Sene Jurinac, Biserke Cvejić, Olivere Miljaković, France Mattiucci, Paola de Napolija.

Debitirala je kao Cleopatra u  Händelovoj operi Giulio Cesare 1999., ostvarivši otada kao operna prvakinja niz velikih uloga u Operi zagrebačkoga HNK, Operi splitskoga HNK, Operi riječkoga HNK i Operi osječkoga HNK, među kojima se izdvajaju uloge talijanskoga belcanta (Violetta, Gilda, Luisa Miller, Amina, Aida, Leonora, Amelia Boccanegra, Norma, Adina, Marie, Giulietta, Nedda, Giorgetta, Cio Cio San). Posebnu pozornost skrenula je na svoju interpretaciju Jenufe i Else, dok je sa Marijom u Mazepi Čajkovskoga i Chrysothemis u Elektri Straussa postigla inozemne uspjehe.

Često nastupa i na koncertima na Dubrovačkim ljetnim igrama, Splitskom ljetu, Riječkim ljetnim večerima i Zadarskom ljetnom festivalu te na Tiroler Festspiele, s različitim orkestrima; Orchester der Tiroler Festspiele, Zagrebačkom filharmonijom, Zagrebačkim solistima, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Orkestrom HRT, orkestrom splitske Opere, Slovenskom filharmonijom, Toledo Simfonijskim orkestrom iz Toleda. Surađuje s poznatim hrvatskim dirigentima, poput Vjekoslava Šuteja, Nikše Bareze,  Pavla Dešpalja, Ivana Repušića i stranim poput Gustava Kuhna, Antonella Allemandija, Srboljuba Dinića, Alija Rahbarija, Marcusa Boscha, Thomasa Conlina, Klausa Arpa, Arilda Remmereita. Snimila je Hrvatsku misu i Podnevnu simfoniju Borisa Papandopula za koju je nagrađena diskografskom nagradom Porin 2002., za najbolja izvedena djela u kategoriji klasične glazbe. Snimila je nosač zvuka izdan u Italiji, Preghieru Gina Marinuzzija sa Simfonijskim orkestrom HRT-a pod ravnanjem Nikše Bareze. Nastup u Verdijevu Requiemu na Tiroler festspiele pod ravnanjem Gustava Kuhna također je snimljen na Cd-u. Za ulogu Mirjane u istoimenoj Mandićevoj operi dobila je Nagradu Marijana Radev za najbolje operno ostvarenje u sezoni 2007./08., i ponovno istu nagradu za ulogu Helene u Verdijevoj operi Sicilijanske vecernje za sezonu 2015./16.


Galerija