Opera

Ciklus koncerata opere HNK u Zagrebu

Budući da su ovosezonski komorni koncerti održavani nedjeljom pobudili veliko zanimanje naše publike, Opera Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu za novu sezonu priprema Ciklus velikih koncerata koji će biti izvođeni na pozornici Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.
Počet ćemo koncertnom izvedbom Orfeja i Euridike Christopha Willibalda Glucka pod ravnanjem maestra Nikše Bareze, kojim 21. rujna 2017. službeno otvaramo kazališnu sezonu 2017./2018. Ova će svečana izvedba, biti će ujedno i proslava 35. godišnjice umjetničkog rada svjetski poznatoga kontratenora hrvatskoga podrijetla Maksa Emanuela Cenčića, koji je svoj umjetnički put započeo upravo na daskama Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.
Drugi koncert u ciklusu bit će Božićni koncert koji se u novoj sezoni vraća na opernu pozornicu zagrebačkoga Hrvatskog narodnog kazališta 23. prosinca 2017. Solisti, zbor i orkestar Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu izvest će djela duhovne glazbe i aranžmane božićnih napjeva kojima ćemo biti uvedeni u svečano blagdansko razdoblje.
Messa da Requiem Giuseppea Verdija, koja je uz golemo oduševljenje publike i kritike bila izvedena prošle sezone, ponovno će biti izvedena na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, zbog svih zainteresiranih koji nisu uspjeli odslušati maestralnu prošlu izvedbu.
Za sam kraj sezone, veličanstvenom izvedbom Devete simfonije, jedne od najslavnijih glazbenoga genija Ludwiga van Beethovena, ansambli Opere zagrebačkoga Hrvatskog narodnog kazališta će zajedno s japanskim i hrvatskim solistima te zborom iz Osake, 28. svibnja 2018. pronijeti će poruku mira i humanosti te time obilježiti dvadest petu obljetnicu uspostave diplomatskih odnosa između Japana i Republike Hrvatske.