Naslovnica / Opera / Arhiva / Trubadur / Gaston Rivero, tenor

Gaston Rivero, tenor

Mladi urugvajsko-američki tenor Gaston Rivero već se potvrdio kao talent u usponu. Debitirao je 2003. godine u broadwayskoj produkciji Puccinijeve opere La Bohème u New Yorku, u produkciji australskog filmskog redatelja i producenta Baza Luhrmana.
Međunarodni uspjesi Gastona Rivere na opernoj sceni uključuju uloge Don Joséa u Carmen, Agamemnona u operi Vittoria Gnecchija Cassandra i Clorivièrea u Respighijevoj operi Marie Victoire (Berlinska državna opera); Manrica u Trubaduru (Grand Theatre Opera National de Bordeaux); Radamesa u Aidi i Manrica u Trubaduru (Gradsko kazalište Klagenfurt); B. F. Pinkertona u Madame Butterfly (Državno kazalište u Nürnbergu); Fausta u Boitovom Mefistofeleu (Mađarska državna opera u Budimpešti); Alfreda u Verdijevoj Traviati (Palm Beach Opera) i Romea u Romeu i Juliji (Opera Carolina).
U sljedećim sezonama vratit će se u Berlinsku državnu operu kako bi pjevao ulogu Rodolfa u operi La Bohème i Don Joséa u operi Carmen. Ulogu Maria Cavaradossija u Tosci pjevat će u Operi u Leipzigu, a ulogu Des Grieuxa u Puccinijevoj Manon Lescaut u Mađarskoj državnoj operi u Budimpešti.
Gaston Rivero dobio je nekoliko nagrada koje su mu dodijelili 28. međunarodno natjecanje Hans Gabor Belvedere, Fondacija Fritza i Lavinije Jensen te Fondacija Gerda Lissner i Međunarodno pjevačko natjecanje Montserrat Caballe, dobio je stipendiju Operne fondacije Dixy Drechsler i Nagradu Vidda Opernog orkestra u New Yorku 2007./2008.