Drama

Nagrade Almi Prici na Marulićevim danima

Ocjenjivački sud nagradu Marul za glumu dodjelio je Almi Prici za ulogu Marijane Margetićke u predstavi Vučjak Miroslava Krleže, u režiji Ivice Buljana i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Žiri je radio u sastavu Jakša Flamengo, Ivana Vujić, Lana Šarić, Milan Štrljić, Davor Špišić.

Alma Prica prednjači u sjajnom glumačkom ansamblu interpretacijom lika koji organski proizlazi iz izuzetno složenoga svijeta Krležinih junaka. Demonstracijom raskošne lepeze glumačkih stanja Alma Prica pokazuje majstorsko umijeće gradiranja lika, od slomljene žene do eruptivne osobnosti u borbi za preživljavanje u nemilosrdnom provincijskom miljeu koji nam je prepoznatljiv i danas. (iz obrazloženja ocjenjivačkog suda)

Žiri čitatelja dnevnog lista Slobodna Dalmacija, generalnog medijskog pokrovitelja 25. Marulićevih dana, dodijelili su Almi Prici nagradu za najbolje glumačko ostvarenje za tumačenje lika Marijane Margetićke u drami Vučjak Miroslava Krleže u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Žiri je radio u sastavu: Snježana Kaštelan, Ivana Crvelin, Viktor Mimica, Danijela Tomić-Zuanin i Anđelko Stojkić, a odluku je donio jednoglasno.