Drama

”Kako rad radi” umjetnička prezentacija Sergiua Matisa i Mile Pavićević

U subotu, 16. rujna 2017. u 13 sati u Tonskom studiu HNK u Zagrebu održat će se prezentacija umjetnika Sergiua Matisa i Mile Pavićević pod nazivom Kako rad radi.

Kako rad radi serija je događanja u sklopu zajedničkoga projekta Ništa tromo u svijetu BADco. i Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu kroz koju svoj rad predstavljaju njima bliski umjetnici.

Upoznali smo se u video-igri, tumarajući ruševinama virtualnih slamova u potrazi za objektima-zombijima. Cilj nam je bio oživjeti ih, kako bi postali tehnologizirani oblik života koji će se izložiti u stalno korištenim prostorima u kojima njihov ples postaje moguć. Razvili smo navigacijske alate i organizirani komunikacijski sustav koji nam omogućava prelazak s jedne razine na drugu, bez nekoga jasnog cilja – osim možda zabave;gubljenje u vlastitim groovovima ili jednostavno vježbanje – virtuoznosti.

Izmjenjivali smo pikseliziranu tvar, preslagivali organske materijale i kontaminirali jedno drugo s teorijom i praksom slažući i razvijajući vidljivo misleće tijelo.

Više informacija o umjetnicima te o samom programu na http://badco.hr/hr/news-item/sergiu-matis-mila-pavicevic