Iz Kazališta

Održana humanitarna izvedba ”Orašara” u suradnji Lions kluba – Distrikt 126 i HNK u Zagrebu

Baletna predstava ORAŠAR Petra Iljiča Čajkovskoga u subotu 16. prosinca 2017.  18 sati izvedena je kao humanitarna predstava u korist Udruge slijepih Zagreb. Ovu humanitarnu akciju organizirao je  LIONS- INTERNACIONALNA ASOCIJACIJA LIONS KLUBOVA – DISTRIKT 126 HRVATSKA u suradnji i partnerstvu s Hrvatskim narodnim kazalištem u  Zagrebu.

Sredstva  prikupljena prodajom ulaznica za baletnu predstavu Orašar, dodijeljena su Udruzi slijepih i slabovidnih Zagreba u svrhu sanacije ravnoga krova zgrade odmaralištu u Bakarcu koje koriste štićenici, članovi Udruge za odmor i rehabilitaciju. Ova aktivnost  dio je širega projekta poticanja zapošljavanja slijepih i slabovidnih osoba. Istu večer u foyeru HNK održana je još jedna akcija humanitarnog karaktera, u okviru međunarodnoga ICC projekta socijalizacije slijepih i slabovidnih osoba za 2018. godinu čiju  podršku je dobila  organizacija Kampa mladih u Zadru.

Lions international je nepolitična humanitarna organizacija koja broji oko 1.400.000 članova u cijelome svijetu, a njeno članstvo udružuje svoje vrijeme i sredstva teprovodi aktivnosti pod motom WE SERVE. U fokusu služenja su slijepe  i slabovidne osobe, suzbijanje gladi u svijetu, preventivno djelovanje za suzbijanje rasta bolesti dijabetesa i posljedice dijabetesa te pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Hvala svima koji su u ovoj partnerskoj aktivnosti dali svoj doprinos!