Balet

Dobrotvorna akcija IWC Zagreb i HNK u Zagrebu

Pretpremijera baleta “Labuđe jezero” Čajkovskoga u koreografiji Vladimira Malakhova, održana 16. ožujka u 11 sati bila je ujedno i humanitarna akcija koju su organizirali International Women’s Club Zagreb i Hrvatsko narodno kazalište u želji da prikupe novčana sredstva za pomoć Plesnom studiju “Brodski leptirići” iz Slavonskog Broda, kojemu će biti uplaćen cjelokupan prihod od ulaznica.

Izvedbi su prisustvovale direktorica International Women’s Club Zagreb i njezine članice te polaznice Plesnog studija Brodski leptirići s voditeljicom i koreografkinjom Olgom Andušenko Dalipi. Poslije izvedbe gošće su čestitale koreografu Vladimiru Malakhovu i pohvalile uspješnu provedbu  projekta  kao i briljantan nastup zagrebačkoga baletnog ansambla pred prepunim gledalištem.

 

 


Studio za moderni i klasični ples Brodski leptirići

Plesni studio Brodski leptirići osnovan je sa željom promicanja, razvitka i unapređivanja individualnoga i grupnoga rada s djecom i mladima kroz područje različitih plesnih tehnika pod nazivom moderni i klasični ples te edukativnoga i pedagoškoga rada s djecom i mladima, kao i smislene organizacije njihova slobodnog vremena pod stručnim vodstvom pedagoginje i korografkinje Olge Andrusenko i voditeljice plesnih tehnika Ksenije Vrkljan. Kao jedna od vodećih plesnih skupina u regiji, Brodski leptirići su 1994. godine pokrenuli program širenja znanja i podučavanja klasičnoga baleta, suvremenoga plesa, jazz dancea i lyrical jazza.

Studio za moderni i klasični ples Brodski leptirići niz je godina prisutan na plesnim festivalima, gradskim manifistacijama, smotrama i natjecanjima u Hrvatskoj. (Slavonski Brod, Zagreb, Samobor Đakovo, Osijek, Požega, Bjelovar, Varaždin, Zadar, Šibenik, Rovinj) i inozemstvu.

Dobitnici su brojnih diploma i priznanja (Austrija, Njemačka, Mađarska, Češka, Švicarska, Rumunjska, Slovenija, Poljska, Italija), dok su na plesnom natjecanju World Dance Trophy u Italiji osvojili drugo mjesto i na Dance World Cop u Austriji treće mjesto.

Godine 2016. Leptirići su osvojili prvo mjesto, zlatnu medalju na natjecateljskome projektu Budućnost u nama u Zagrebu te sudjelovali na natjecanju Prague dance open u Pragu, gdje su ostvojili dva prva i jedno treće mjesto. Prvo mjesto osvojila je najstarija skupina – seniori s koreografijom Ciganska rapsodija, drugo mjesto je osvojila srednja skupina – juniori s koreografijom Billie Jean, dok su s Mornarskim plesom u kategoriji djece, članice plesnog studija osvojile treće mjesto.

Četiri puta Leptirići su sudjelovali na međunarodnome dječijem festivalu u Šibeniku, a svake godine predstavljaju svoj rad na međunarodnome Zadarskom plesnom festivalu te na Danima Silvije Hercigonje u Zagrebu. Tradicionalno sudjeluju u glazbeno-scenskom projektu na manifistaciji U svijetu bajki Ivana Brlić Mažuranić te na Brodskome glazbenom ljetu.

Youtube link

Studio za moderni i klasični ples
BRODSKI LEPTIRIĆI
K.K.D. I.B-Mažuranić, Trg Stjepana Miletića 12
IBAN: HR9823400091100135799
E-mail: brodskileptirici@gmail.com
FB: https://www.facebook.com/plesnistudio.leptirici
Mob.: +385 (0)99 40 20 000/ +385 (0)91 54 95 727