Iz Kazališta

Dobitnici Nagrada hrvatskog glumišta za 2017. godinu

DRAMA

Siniša Popović za sporednu mušku ulogu, ulogu Nikole u predstavi Ljudi od voska  Mate Matišića u režiji Janusza Kice i produkciji  Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

OPERA

Ljubomir Puškarić za glavnu ulogu Markiza Rodriga od Pose u operi Don Carlo  Giuseppea Verdija pod dirigentskim vodstvom Elija Boncompagnija u režiji Dereka Gimpela i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Matija Meić za mlade umjetnike do 30. godina, za ulogu Figara u operi Figarov pir Wolfganga Amadeusa Mozarta pod dirigentskim vodstvom Natalie Murray Beale u režiji Mauricija Garcíe Lozana i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

BALET

Iva Vitić Gameiro za ulogu Julije u baletu Romeo i Julija na glazbu Sergeja Prokofjeva u koreografiji i režiji Patricea Barta i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Gospoda Glembajevi za najbolju baletnu predstavu u cjelini, nastalu prema drami i prozi Miroslava Krleže na odabranu glazbu Ludwiga van Beethovena i Sergeja Rahmanjinova u koreografiji i režiji Lea Mujića i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Leo Mujić za koreografiju i režiju baleta Gospoda Glembajevi prema drami i prozi Miroslava Krleže na odabranu glazbu Ludwiga van Beethovena i Sergeja Rahmanjinova u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Manuela Paladin Šabanović za kostimografiju baleta Gospoda Glembajevi na odabranu glazbu Ludwiga van Beethovena i Sergeja Rahmanjinova u koreografiji i režiji Lea Mujića i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Nacionalni prvak Baleta HNK u Zagrebu, Tomislav Petranović dobio je Nagradu hrvatskog glumišta za glavnu ulogu u baletnim predstavama, za ulogu Ahmeda Nurudina u baletu Derviš i smrt prema romanu Meše Selimovića, na glazbu Gorana Bojčevskoga u koreografiji i režiji Igora Kirova u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu i 63. Splitskog ljeta.