Iz Kazališta

Održan balet „Labuđe jezero“ za Korak u život

Jedna od najdugovječnijih hrvatskih humanitarnih akcija Korak u život nastavlja se i ove godine. Akcija je  posvećena mladim ljudima bez obiteljske skrbi koji napuštaju smještaj u domovima i udomiteljskim obiteljima diljem Hrvatske, s neposrednom svrhom poboljšanje njihovih životnih uvjeta.

U kontinuitetu od 2008. Korak u život svake godine stipendira mlade koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji. Akcija ulazi u devetu godinu, a u dosadašnjih osam akcija  Koraka u život više je od 200 mladih ljudi, zahvaljujući dobrim ljudima, dobilo priliku nastaviti školovanje i steći fakultetsko obrazovanje. Do sada je na taj način osigurano više od 220 pojedinačnih stipendija, a svaka iznosi 1.600,00 kuna mjesečno te pokriva razdoblje petogodišnjeg studiranja uz mentorsku brigu.

Osnovna ideja humanitarne akcije Korak u život jest okupljanje sviju koji mogu doprinijeti ostvarenju ovoga plemenitog cilja te žele unijeti tračak nade onima kojima nedostaje obitelj, toplina i ljubav koju ona pruža. Pomagati njima, znači pomagati najpotrebitijima.

Veliko finale ovogodišnje akcije održalo se u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu 12. studenoga 2017. u 20 sati s humanitarnom baletnom predstavom Labuđe jezero, čime je i službeno obilježen kraj jednoga ciklusa prikupljanja sredstava. Osim prodajom ulaznica za baletnu predstavu, sredstva za novu generaciju studenata skupljaju se i pozivom na humanitarni broj telefona 060 9002 za koji su linije otvorene sve do 15. siječnja 2018. te izravnim uplatama na žiro račun akcije 2360000-1102052855.