Drama

Održana pedeseta izvedba drame ”Tri zime” Tene Štivičić

Predstava Tri zime Tene Štivičić u režiji Ivice Buljana, ovjenčana mnogim domaćim i stranim nagradama, u subotu, 9. prosinca izvedena je pedeseti put. Drama koja prati sudbine četiriju naraštaja žena povezanih jednom kućom, sudjelujući u životnim etapama svojih junaka u različitim društvenim i političkim promjenama, od premijere do danas s velikim je uspjehom izvođena na matičnoj pozornici te na brojnim domaćim i inozemnim gostovanjima. Predstavu je vidjela publika  u Mariboru, Ljubljani, Puli, Slavonskom Brodu, Brijunima, Rijeci, Beogradu, Podgorici. U Tel Avivu je prikazana na 9. međunarodnom kazališnom festivalu Hanoch Levin, u Sarajevu na Internacionalnome teatarskom festivalu MES, gdje je osvojila nagradu žirija kao najbolja predstava, a na 27. Marulićevim danima u Splitu osvojila je Nagradu za suvremeni dramski tekst i Nagradu publike za najbolju predstavu festivala. Prikazana je i na 62. Sterijinom pozorju u Novom Sadu gdje je ispraćena dugotrajnim ovacijama, a s velikim je uspjehom izvedene i na Dubrovačkim ljetnim igrama.

U sklopu Kulturne godine Austrija – Hrvatska,  gostovala je  26. studenoga 2017. u slavnome bečkom Volkstheateru. Tekst je prošle godine preveden na njemački, te objavljen u uglednome njemačko kazališnom časopisu Theater Heute.

Glumački ansambl predstave čine Alma Prica, Ksenija Marinković, Dragan Despot, Jadranka Đokić, Luca Anić, Barbara Vicković, Mislav Čavajda, Bojan Navojec, Nina Violić, Damir Markovina, Siniša Popović, Mada Peršić, Silvio Vovk i Slavko Juraga. Scenograf predstave je Aleksandar Denić, kostimografkinja Ana Savić Gecan, autor glazbe Mitja Vrhovnik Smrekar

Za glumačke kreacije nagrađeni su Nina Violić (nagrada Tito Strozzi), Dragan Despot (nagrada Mila Dimitrijević), Jadranka Đokić (nagrada Marulićevih dana), Luca Anić (Nagrada hrvatskoga glumišta i Nagrada Marulićevih dana).