Drama

Predstava ”Tri zime” Tene Štivičić gostovala u Puli

Nagrađivana predstava Tri zime Tene Štivičić u režiji Ivice Buljana u subotu 13. svibnja gostovala je u Istarskom narodnom kazalištu u Puli. Predstava je 21. travnja otvorila 27. Marulićeve dane u Splitu. Tri zime postigle su izniman uspjeh kod domaće i inozemne publike i službene kritike.

Tijekom sljedećih mjeseci predstava Tri zime gostuje još u Beogradu i Podgorici te 62. Sterijinom pozorju u Novome Sadu i 68. Dubrovačkim ljetnim igrama.

Poslije više od dvadeset potpuno rasprodanih izvedbi na matičnoj sceni kazališta, predstava je do sada postigla izniman uspjeh na gostovanjima u Slovenskome narodnom gledališču u Mariboru, Teatru Ulysses na Brijunima, Internacionalnom teatarskom festivalu MES u Sarajevu (gdje je osvojila nagradu žirija za najbolju predstavu, Cankarjevom domu u Ljubljani, a poseban uspjeh predstavalja sudjelovanje na 9.međunarodnom kazališnom festivalu Hanoch Levin u Izraelu krajem prošle godine, gdje je dočekana s oduševljenjem publike i službene kritike.

U drami koja prati sudbine četiri naraštaja žena povezanih jednom kućom, autorica kao ishodište uzima priču iz vlastite obitelji, prateći životne etape svojih junaka u različitim društvenim i političkim promjenama, kroz ratove i nepostojani mir. Ono što preživi jest i glavna poruka komada, a to je vjera u život i neiscrpna snaga žene za nove početke.

Glumački ansambl predstave čine Alma Prica, Ksenija Marinković, Dragan Despot, Jadranka Đokić, Luca Anić, Barbara Vicković, Mislav Čavajda, Bojan Navojec, Nina Violić, Franjo Kuhar, Siniša Popović, Mada Peršić, Silvio Vovk i Slavko Juraga.